Saxenda, week 2

Ik krijg best veel vragen over hoe het nu gaat met mijn trajecten. Dus een update.

Het idee om me te laten opereren raakt steeds meer naar de achtergrond. Ik heb veel mensen gesproken en het is maar voor een kleine groep zaligmakend. De eerste twee jaar zijn de meesten blij en gelukkig. Daarna komt de strijd, al dan niet met complicaties, snoeihard weer terug. Deze blijft, wat je ook voor hulpmiddel kiest. Er is echt een groep wel al jaren gelukkig, ik weet het, maar de mensen om mij heen, en op hun ervaringen ga ik af, zullen het me niet afraden want ze steunen me in elke stap, maar weten zelf niet of ze het ooit gedaan zouden hebben als ze weten wat ze nu weten.  Levensstijl veranderen is de enige echte manier om af te vallen en afgevallen te blijven. Ook na een operatie. Ook na/met Saxenda. De laatste dagen loop ik met een dilemma rond; is het dan juist om door te gaan met het operatietraject? De sportschool is weer van de bevriezing afgehaald en naast de maandelijkse diëtiste van het ziekenhuis heb ik ook elke maand controle bij iemand van mijn huisartsenpraktijk. Nu loopt alles dus dubbel. Hou ik dat zo of hak ik knopen door?

Heb ik voldoende vertrouwen in Saxenda? De tweede week zit erop. Ik ben totaal 3.4 kilo ermee kwijt. En ik weet zeker dat ik minstens een kilo vocht extra meedraag nu. Maar dat is dan vanzelf wel weer terug te zien op de weegschaal bij iets koeler weer. Ik ben niet ontevreden. Het holt er niet af, maar de tijd van 10 kg in 2.5 week hebben we gehad, wordt het lijf ook niet mooier van ;-). Ik heb niet meer de hele dag een klomp op mijn maag, en ben ook een stuk minder misselijk. De hang naar zoet is nog steeds weg, maar ik merk dat bepaalde gewoonten er nog wel inzitten. Zoals een ijskoffie halen bij de Hema als ik even in de stad ben. Nooit bij stilgestaan hoe slecht dit is, want ik nam hem altijd zonder slagroom.. dus prima toch? Ja hoor, bijna. Nu loop ik de hoek om naar de Starbucks om daar ijskoffie te halen. Koude koffie gemengd met ijsklontjes. Gezoet met suikervrije siroop. Ja, sorry. Het mag wèl lekker zijn. Maar hoe vaak ik niet die Hema-corner ben ingelopen, gewoon uit automatisme. En zo zijn er meer dingetjes. Die probeer ik nu uit mijn leven te bannen, nu het toch geen “prioriteit’ is, want geen behoefte aan. De angst zit hem een beetje in: blijft dit lang genoeg zo met Saxenda om inderdaad mijn levensstijl aan te passen en de nodige kilo’s af te vallen? Want die nodige kilo’s, dat zijn er best veel! Ik ga over 1.5 week op vakantie en als ik terugkom weet ik wel zo’n beetje waar ik, na een maand, sta.

Andere blogs

 

Traject deel 4, de diëtiste en Saxenda

Traject deel 4, de diëtiste en Saxenda

Ik heb mijn sporten en de diëtiste in hetzelfde gebouw, dus zo kan het zijn dat je 2x per dag in de sportschool staat. Je kunt het ook overdrijven ;-). Hop, op de weegschaal. Het enige pluspuntje is dat ik meer spieren dan vet heb. En voor de rest is het natuurlijk...

Traject, deel 3, Het sporttraject

Traject, deel 3, Het sporttraject

Ik ben nu in mijn tweede week van het sporttrject. Dacht ik toch echt dat ik het met 2 vingers in de neus zou doen, want "het zal vast lafjes aan gaan". Haha, no way you lazy bitch! Rammen met dat gebouw! Vandaag was het dan geen circuitje maar een half uur kracht, 10...

Traject, deel 2, de intake

Traject, deel 2, de intake

Om met de deur in huis te vallen: ik heb een GO. Vanochtend nuchter naar het ziekenhuis. Op de scootert, binnen 7 minuten op locatie en geen parkeerkosten. Oh ...en voor de deur parkeren. Ik stond nog bij de balie me aan te melden voor het bloedprikken toen ik...